Brugernavn

Adgangskode
via acebook


Fangstrapport

Ejner har oprettet 212 fangster

Dato 22-09-2012
Kategori Å-fiskeri
Område Østjylland
Sted Lille østjysk å

Havørred på 45 cm fra Lille østjysk å, Østjylland

Art Havørred
Længde 45 cm
Agn Spinner
Tidspunkt Eftermiddag
Hjemtaget Nej

Bedømmelse

3.5 / 5 ud af 3 bedømmelser
Havørred på 45 cm fra Lille østjysk å, Østjylland - fanget på Spinner 3.5 ud af 5 stemmer baseret på 3 bedømmelser.

  • Skiftende
  • Blæsende
  • Høj vandstandBeretning

Det har regnet voldsomt i går og vandet er steget og går højt og hurtigt, men desværre med masser af flydende grøde. Det er nu, der skal fiskes.
Der er hug i første kast i den lille østjyske å. Sikke en start. 45 cm havørred på land og ud igen. Og der er hug igen i andet kast. En rigtig stor havørred hugger opstrøms spinner i et dybt hul, men er væk med det samme. Jeg prøver igen og igen og vender tilbage med nedstrøms wobler. Den hugger ikke mere. Sådan går det resten af dagen. 6 tabte havørreder med forsigtige hug og så er de væk. Jeg ser dem alle. Ud af brinken, midt i åen, frem bag grødetotter og så den helt store til sidst, som lynhurtigt stiger op fra hullet bag elletræet og hugger ud efter wobleren kun 1 meter fra mig - uden at blive kroget - for derefter atter at forsvinde ned i det mørke hul bag træet. 60-70 cm og sikkert 4-5 kilo. Aldrig har jeg tabt så mange fisk på så kort tid før. Og så med mine skarpe ownerkroge.


Kommentarer

njs

Ja når regnen kommer, så rykker havørrederne. En skam du ikke fik den store med hjem, men sådan en tur med så mange kontakter på så kort tid er alligevel ikke noget man oplever så tit. Flot gestus at genudsætte en ellers fin HØ :)

Calle

Fin tur ejner, men fiskene var åbenbart ikke i hugget for alvor, så du må på den igen, bedre held næste gang, måske lidt mere fart på indspinningen kan gøre udslaget.......

Ejner

Ja, måske skal jeg øge indspinningshastigheden. Det er frustrerende med disse småhug. De fleste andre gange er huggene faldet hårdt og beslutsomt.

Calle

Det tror jeg helt klart du skal prøve ejner, og så brug provokationsfluer i stærke farver, de skal nemlig lokkes med den slags, nu hvor de tænker mere på sex end mad.........Gider du æde en simpel frikadelle, hvis lillemor ligger på gulvet iført "det frække" og kurrer efter dig ;-)

Ejner

Jeg er klar til at bruge alt for at løse gåden og frustrationerne, selv regnorm. Daniel Holm, justonemorecast.dk, skrev at fejlhuggene blev til rigtige hug med fiskeri med regnorm på tilbagevejen. Jeg er ikke til orm, men måske er ørrederne ?

Calle

ejner øredderne er til regnorm, det er til enhvertid det bedste agn der findes, så hvis du fisker for at fange, så er det regnorm, hvis du fisker for sportens skyld så glem regormene.
Her tror jeg på du vil droppe regnormene, da du jo udsætter de fleste fangne fisk, og det er altså svært med regnorm, da de i 99%s tilfælde kroges meget dybt, og derfor øger dødeligheden til omkring 90% for genudsatte fisk...IKKE din stil vel???

per48

Tillykke med fiskedagen Ejner.Sikken en dag.Jeg har selv lige haft en fiskedag magen til,bare på kysten.min dag gik med 2 rigtige gode havørreder der sagte farvel,det var min søndag.Knæk og Bræk Ejner

njs

Ejner nu er det jo ikke dig, der skal spise regnormene :) Lidt noget sludder det med dyb krogning og dødelighesprocent ved genudsatte fisk. Jeg har taget rigtig mange HØ og laks på orm, men jeg bruger altid cirkelkroge i anseelig størrelse og med nedklemte modhager. I langt de fleste tilfælde er fisken kroget yderligt og kan nemt afkroges (da der ingen modhager er). En enkelt, som er kroget dybt - det kan jo ske - klip så tæt på krogen, som muligt - så er der en fair chance for at fisken overlever. Knæk og bræk :) . . . Og så er der iøvrigt lige så mange meninger, som der er lystfiskere - og der er heldigvis plads til alle.


Skriv kommentar