Brugernavn

Adgangskode
via acebook


Fangstrapport

saja har oprettet 32 fangster

Dato 18-07-2012
Kategori Kystfiskeri
Område Fyn
Sted Flyvesandet

Havørred på 48 cm og 1.25 kg fra Flyvesandet, Fyn

Art Havørred
Vægt 1.25 kg
Længde 48 cm
Agn Blink
Tidspunkt Eftermiddag
Hjemtaget Ja
Kondition 1.13

Bedømmelse

4.0 / 5 ud af 1 bedømmelser
Havørred på 48 cm og 1.25 kg fra Flyvesandet, Fyn - fanget på Blink 4.0 ud af 5 stemmer baseret på 1 bedømmelser.

  • Let skyet
  • Let vind
  • Normal vandstandBeretning

Ikke angivet


Position


Kommentarer

Troels

Det er svært at sige, men jeg synes mest det ligner en ørred.

Calle

saja, du bør som erfaren fisker kunne se hvad du har fanget. Der er ingen TVIVL det er en Laks. Undskyld mig men sådan er det. Take it or live it.

saja

Tjaa calle du har muligvis ret - men hvis du har ret, så har jeg et 2 cm problem, som jeg ikke er stolt af.
Men når ret skal ære ret, så var jer ikke i tvivl, før jeg stod med den der hjemme ved køkkenvaske.
Man fanger sq da ikke laks i Svendborgsund.
Det er ikke en undskyldning, men en udstilling af, at en "erfaren fisker" også kan jogge i et spinatbed.

Calle

Vi der er erfarne kan sgu også jokke i spinaten, det har jeg sgu også prøvet, og det er mog-træls. Jeg er ikke "efter dig" men tilkendegiver bare min viden, og dit problem er ikke 2 cm men 12 cm, for mindstemål på Laks er 60 cm. Men tag det som en "mand" ( du har fanget en fisk, som "skinnede" i dine øjne, og når det sker står vi sgu ikke og tænker logisk, uanset hvor "kloge" eller dygtige vi er) vi ved jo begge hvad vi bilder Quinder ind der er lig med 20 cm ;-)

per48

Vi der er orakler og lystfisker kunne se det straks,det en Laks ;)

haumovie

En flot fisk som jeg er sikker på mange ville tro var en HØ inkl. undertegnede.
I (per og calle) lader til at være meget sikre. Hvilke kendetegn er så tydelige at i kan være sikre? er det det kortere og mere buttede hoved? Den lidt høje midterlinje? Haleroden lader ikke til at være specielt smal...Del gerne jeres betragtninger, så vi andre kan lære lidt:)

Stjernegaard

Jeg har kun prikkerne (manglen på) at holde imod den fisk som værende en HØ, men nu ligger blinket også på den værst tænkelige måde set med bedømmer øjne.. Men en fin fisk er det..

per48

100 pc en laks. Hoved kunne ligne en laks,men her er det halen,den er split formet.Kun laks har sådan en hale.Jeg er ret sikker.Og vil da os lige sige tillykke med den fine fisk.

per48

http://lystfiskeroplysningen.dk/Laks-Havoerred-ken...
Her ser man det mere tydeligt

bjelke

Kan ikke se et eneste tegn på at det er en laks. En flot blank havørred i fin kondition, tillykke med fangsten!

per48

bjelke,det ses tydeligt det er en Laks,du kommer til at læse på lektien,hvis du skal i gang med lystfiskeri,man skal vide lidt om lystfiskeri inden du forvilder dig ud i naturen, se den split hale og smal hale,,,gællerne kan man os se det på ,men dem har vi bare ik.Men en Laks er det som min Svenske fiske ven siger ,tillyk med den fine Laks

bjelke

Hej Per

Billedet giver ikke indtryk af en laks. Enhver havørred kan præsenteres og fotograferes i en vinkel så det ligner en laks. Synes ikke haleroden ser speciel smal ud, ej heller at halen er kløftet mere end den er når man ligger en havørred i græsset.

Vil nu ellers mene at jeg jeg ved lidt om både naturen, laks og lystfiskeri men man kan jo altid blive klogere ;-)

per48

ja når jeg har pudset min folkevogn ligner den sgu også en Rolls Royce ,lige som min sco cykel den kan godt ligne en Harley Davidson men er det ik

per48

http://www.skovholm.com/node/1215
Jamen,her ser du hvordan man ser forskel,det er bare så nemt at se nu man er erfaren fedtfinne fisker men mange år i waders.Som sten Ulnits siger ,sådan er det=

saja

Den der med halen holder ikke altid per.
Tjek lige den her havørred:

http://www.fangster.dk/default.asp?vand=&mode=... Mc kinley med Havørred på 0,9 kg.

Er det også en laks ?

per48

Rigtig,saja Halen er der.Men du har hel ret vi skulle helst og meget gerne se de gæller,før man er 100pc .Og billedet jeg ville også helst se gellerne,på fisken.Men siger fangeren det er en laks,jam så tror jeg på ham,jeg kan ikke andet.Jeg stoler på en lystfisker.

saja

Jeg tror desværre du har ret med hensyn til min fisk. Det er en laks, som jeg har hjemtaget i dumhed. Det var først, da jeg stod ved vasken og rensede den, at jeg opdagede, at der ikke var så mange pletter under linien. Jeg klippede gællerne ud, og der var ingen knuder på buerne - udelukkende stave hele vejen rundt. jeg tog et par fotos, men de der mobiler er ikke så skrappe til næroptagelser, så..
jeg var helt ærlig ikke forberedt på at fange en laks i Svendborgsund. Det kan man så sige, at jeg er ops på i fremtiden. Men det ærgrer mig noget så gudsjammerligt, at jeg har klokket i det. For uvidenhed er nok det værste man kan angribe mig for - I hate that shit.
Men det var nu engang det der skete. Og det må jeg så lære af.
Hilsen
Jan

per48

Hel enig saja.Vi lystfiskere skal ikke rende og pege finger af hinanden,vi skal altså lystfiske sammen, alle sammen.Det er altså verdens bedste hobby.Så ingen kan pege finger af dig.

bjelke

Ok, Per. Vi finder jo nok aldrig ud af hvem der har ret og det er vel egentlig også ligegyldigt.

Har dog vist billedet til en anden biolog med speciale i laks (ligesom jeg) og han er også sikker på det er en havørred. Et langt liv i waders kvalificerer ikke nødvendigvis en til at have svar på alt, men du har en mening og det skal du selvfølgelig have lov til.

Knæk og bræk nede på Falster!

Calle

bjelke,Vi har fundet ud af hvem der har ret, for når fangeren har tjekket gællerne og set det sikre tegn på at det er en laks, hvordan i alverden kan du så, som biolog ( med speciale i laks) afvise at det er en laks. Her vil jeg godt se din bevisførelse for at en havørred kan have gællestave. Det er vist aldrig set før!
Din påstand hviler jo kun på billedet. Hallo! Du bør da tage fangerens ord for sande, og brug så din ekspertise på fornuftig vis, ellers kan vi da ikke respektere dig som seriøs biolog. Jeg har af den samtale her kun udledt, at du vil have ret fordi du tror, at du er klogere end vi andre.
Du beviser lige nøjagtig det modsatte ved at lade din dom falde udelukkende ud fra et billed.

per48

Jeg tilslutter mig Calles kommentar .Ja ligesom der dårlige mekaniker er der biologer der dårlige som kun har læst bøger,næ du .Nu er man pludselig blevet biolog,jam knæk og bræk i skolen

Calle

Tak per48, helt klart at vi ved hvad vi taler om, især ud fra sajas forklaring. Så kan man bare ikke være i tvivl, uanset hvor mange bøger man har læst, og hvor stor en uddannelse man har ( ikke skrevet for at håne dig bjelke, men bare lige for at "grine" lidt af dig).

Troels

Kan i nu være søde ved hinanden :-)

per48

Ved godt admin ikke er til mudderkast,vi er søde lystfiskere,men jeg tilslutter mig altså igen til Calles kommentar

Troels

Det er også helt i orden, men vi behøver ikke gøre grin af folk, vel lille per. ;)

per48

Hel klart Troels,nu har du altså ret igen Troels

bjelke

Ok, jeg synes nu i er søde når i sådan hidser jer op :-)

Jeg kan bestemt ikke udelukke det er en laks, det ville som nævnt ikke give mening eftersom kun fangeren har kigget nærmere på fisken på tæt hold. Jeg har tidligere set folk tolke gællegitterstave forkert når det kommer til skelen mellem laks og havørred. Derfor forholder jeg mig altid kritisk når der ikke foreligger beviser. Jeg har ej heller givet udtryk for, at saja lyver eller at min titel giver mig ret til at være bedrevidende. Det er nu engang sådan at jeg er uddannet til at forholde mig kritisk til oplysninger og ellers være faglig og saglig når jeg udtaler mig, det håber jeg således jeg kan få lov til fortsat at være her på tråden. Det kunne være interessant med et billede selvom det er i dårlig opløsning: Fisken her vil jeg ligeledes mene er en havørred: http://fiskefangster.dk/?side=fangst&id=232

Saja, må jeg spørge dig om hvordan du præcist tjekkede gællegitterstavene (uden af blive beskyldt for at betvivle dine oplysninger, tak)?

Fortsat god debat!

Calle

bjelke, fint du vil forsvare dine indlæg, men så havde det været bedre at fremsige de argumenter fra START (og ikke som et forsvar). Så havde vi noget realistisk at forholde os til.
OG jo du har givet udtryk for at du ikke stoler på saja. Det gør du følgelig af 2 grunde, dine sidste argumenter og fordi du ikke kender manden.
saja har jo fortalt hvordan han tjekkede gællerne, det fremgår klart og tydeligt af hans sidste svar.
PS. Tro nu ikke du (som biolog) kan bilde os ind, at det er svært at se forskel på gællestave og -knuder.
PS.2 Selvfølgelig kan du fortsat blive på tråden.


per48

Og jeg stoler lystfisker saja men også på lystfiskeren Calle.Biolog eller ikke,en nogen lunde lystfisker ved besked .De her lystfiskere her de kan deres kram,de kan andet end fiske,de læser de studere,de går meget op i deres hobby,nogle gange ved en lystfisker flere ting end en biolog der fisker 5 gange om året,her er der lystfiskere der fisker over 200 gange om året.De her lystfiskere her på fiskefangster de hidser ik,de elsker bare at være lystfisker.PS Selvfølgelig er på tråden

saja

Hej Bjelke
I forbindelse med rensningen af fisken, klippede jeg alle gællebuerne ud, og tjekkede for stave/knuder. Der var ikke en eneste knude at se noget sted, kun lutter stave i alle buer. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg da ville håbe, at du har ret, for det ville passe min samvittighed bedst. Men ... ;-)
Hilsen
Jan

bjelke

Hej Saja

Tak for dit svar!

Det er bestemt heller ikke det nemmeste at tjekke!!
Jeg ved ikke om du i forbindelse med din undersøgelser har været opmærksom på nedenstående?


1) Forskellen kan KUN ses på den forreste gællebue. På alle de øvrige gællebuer er der ingen forskel at se på laks og havørred

2) Knuderne hos havørred kan KUN ses på de allerøverste og allernederste centimeter af den forreste gællebue og altså ikke i selve buen. I buen er der ingen forskel at se på laks og havørred

3) Der er STOR variation fisk imellem. Således kan knudernes og stavenes udseende variere meget fra fisk til fisk.

Teoretisk og fysiologisk er det selvfølgelig muligt for en laks at opholde sig omkring Tåsinge, men de danske laks trækker mod det Færøske plateau og Grønland når de som smolt forlader vandløbet og vandrer i havet for at vokse sig store.Tilsvarende vokser Øtersølaksen op i Øtersøen. Dette øger yderligere sandsynligheden for, at det er en havørred du har fanget.

Med venlig hilsen

Bjarke

ThomasMosgaard

Jeg skal ikke kunne sige om det er en havørred, laks eller en hybrid men en ting er helt sikkert, Bjarke og hans kollega har haft flere laks og havørreder i hånden end de fleste af os får igennem et helt liv med fiskestangen. De 5 fisketure om året per påstår Bjarke er på om året kan han godt gange med 20.

ThomasMosgaard

Saja, kan vi ikke for sjov skyld se de billeder af gællerne som du tog også selvom at de er ringe?

saja

Hej Thomas.
Tro mig når jeg siger, at de er totalt ude af focus, og at de ikke kan bruges til noget som helst. Mest af alt ligner de min gamle mors forlorne tænder, når hun lige har taget dem op af natglasset.
Så et præcist svar må være: Nej.
Jeg skal lige præcisere, at alle gællebuerr blev taget ud, og gransket - ingen knuder.
Og ja, jeg ved godt hvordan det ser ud når det er en ørred. Jeg har hevet 30 af dem ud af vandet i 2012.
Hilsen
jan

ThomasMosgaard

Og du tjekkede alle 30 fisks gællebuer? Ok jamen så har du nok styr på hvordan man gør det. Har du andre billeder af fisken, hvor billedet evt er taget direkte ned på fisken eller med en vinkel lidt oppe fra? Dit billede er nærmest taget lidt nedefra så bugen og siden lyser meget op. Har du evt et billede hvor blinket ikke er i munden på fisken eller ligger på en anden måde?


Skriv kommentar