Brugernavn

Adgangskode
via acebook


Fangstrapport

ClausPrimdahl har oprettet 8 fangster

Dato 09-06-2012
Kategori Kystfiskeri
Område Fyn
Sted Fyens Havørred Eldorado

Havørred på 54 cm og 2.00 kg fra Fyens Havørred Eldorado, Fyn

Art Havørred
Vægt 2.00 kg
Længde 54 cm
Agn Kystflue
Tidspunkt Nat
Hjemtaget Ja
Kondition 1.27

Bedømmelse

3.5 / 5 ud af 1 bedømmelser
Havørred på 54 cm og 2.00 kg fra Fyens Havørred Eldorado, Fyn - fanget på Kystflue 3.5 ud af 5 stemmer baseret på 1 bedømmelser.

  • Skiftende
  • Let vind
  • Ikke angivetBeretning

Vedholdendehed belønnet til sidst.
Var taget til vandet efter DK's fine sejr over Holland og nu skulle havørrederne stå for tur. Efter den første halve times skumrings-fiskeri var resultatet 3 hug og en lille torsk inde og vende. Okay start og da strømmen var rigtig og vinden ikke for meget kunne det kun blive bedre.
Efter en kort kaffepause var det igang igen. Et selskab kom på stranden og én spurgte om der skete noget og jeg nåede lige at svare "ikke endnu" da en undermåler (30-35 cm) hugger til. Den får hurtigt sin frihed igen. Efter ca 5 kast er der bud igen. Denne gang et tungt hug, som bliver efterfulgt at dybe rystelser. "Yes" tænker jeg lige, idet fisken sætter kursen direkte mod land og ind mod mig. Slækket for krogholdet til at slippe. "ØV". Tager nogle hurtige kast ud i samme retning, men der sker ikke noget. Strand-selskabet er igang med at sætte kinesiske drage op (papirsposer med en flamme under) og da én lander lige ud for mig, dømmer jeg øl-pause.
Efter pausen er selskabet gået igen og jeg starter fiskeriet igen. I første kast er der bud igen, men det bliver ved lidt skubberi til fluen. Efter yderligere noget tid sluger endnu en undermåler min flue og den må ind og vende. 5 kast senere kommer så igen et rigtigt tungt hug, men den spytter fluen ud efter de første hovedrystelser. Jeg bander vist højlydt, for det kan da ikke passe man bare mister/misser fiskene på den måde.
Sidste kaffepause bliver holdt ved 1-tiden og jeg tænker, at nu får det lige en sidste chance og så må du fandme koncentrere dig (som om jeg ikke var koncentreret før) og få sat den flue rigtigt. Der går heller ikke længe før endnu en undermåler tager fluen, så jeg tænker "jamen de er her jo stadig". Kaster igen og BANG! siger det, mens vandet bliver pisket til skum. På mærkværdig vis har jeg med det samme fornemmelsen af at denne gang er den kroget ordentligt. Forsøger, at få den smule løsline på hjulet, som var tilbage i kurven, men i det samme tager fisken lige et par meters udløb, som resulterer i et mega overløb på mit hjul, da bremsen kun var sat minimalt. Heldigvis havde jeg stadig hånd om line, så får kontrol over fisken og får trukket et par meter ind, så der er lidt at arbejde med. Får fisken ind på 10-15 meters afstand, hvor den går tungt frem og tilbage i strømmen, mens jeg holder et konstant pres på den og prøver om hjulet kan du til noget, men der er på mystisk vis kommet en løkke rundt om spolen, så dømmer hjulet ude og koncentrerer mig nu om fisken igen, der efter lidt trækkeri viser tegn på træthed. Men selvfølgelig, da vi nærmer os lavere vand og strandbredden får den lidt ekstra kræfter, men det er en kamp den må opgiver og den bliver til sidst kanet op på stranden. Efter behørig aflivning og fotosession, savner man pludselig sine fiske-mates, som havde andet for, til at dele oplevelsen med.


Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne fangst.

Skriv kommentar