Brugernavn

Adgangskode
via acebook


Fangstrapport

LDamsted har oprettet 3 fangster

Dato 01-09-2017
Kategori Å-fiskeri
Område Midtjylland
Sted Skjern Å

Laks på 85 cm fra Skjern Å, Midtjylland

Art Laks
Længde 85 cm
Agn Spinner
Model Hjemmelavet
Tidspunkt Aften
Hjemtaget Nej

Bedømmelse

5.0 / 5 ud af 4 bedømmelser
Laks på 85 cm fra Skjern Å, Midtjylland - fanget på Hjemmelavet 5.0 ud af 5 stemmer baseret på 4 bedømmelser.

  • Skiftende
  • Vindstille
  • Normal vandstandBeretning

Første laks nogensinde!!

Vi ankom til åen fredag aften med mega laksefeber - Vi måtte lige ud og bruge de sidste timer i åen, inden mørket faldt på - så måtte maden vente :)

Klokken nærmede sig 20.30, solen var på tilbagegang, og vi nærmede os aftenens sidste sving - Frederiks mave rumlede højtlydt og der gik ikke mange minutter før der forsigtigt blev spurgt til de 2x400g Brontosaurus-steaks som lå og ventede på os i bilen.
Da jeg havde set adskillige fisk i svinget et par dage forinden, fik han af vide at han lige kunne ryge en smøg på brinken og give mig 15 min i svinget.

Spinneren landede perfekt, helt inde under en udhængende busk ved modsatte brink, således den forsvandt under sivene som hang ud i åen.
Da spinneren forlod renden kom hugget, -kunne man have stoppet fighten efter 5 sek og spurgt mig hvad jeg havde kroget - ville svaret med 110% sikkerhed have lydt " Aborre" Men så gik virkeligheden op for mig - tunge rusk og åen begyndte at gynge.
Man håber på en vild fight og så alligevel ikke (når det nu er ens første laks), velvidende den ikke kunne komme med hjem, ville jeg altså have et billede til at forevige øjeblikket.

Fisken opførte sig lige som en "starter" laks skal gøre det - den borrede sig ned i renden ved modsatte brink, hvorefter resten af fighten blev et tovtrækkeri - fik jeg 3m line på hjulet, ja så tog den 3m tilbage til renden igen. Sådan stod det på en 5-7min, før Frederik sikkert kunne lande den for mig!
Hurtigt afkrogning i vandet (kunne have fightet den til juleaften) og så det længe ventede billede - få sekunder efter skød den smukke fisk tilbage hvor den kom fra. 85cm målte hun.

Jubelråb, krammer og en helvedes masser smøger gik de næste minutter med -så var der endelig ro på :)
Tilbage i lejren gik der øl, vin, cognac og whisky i den!

Og nårh ja, så fangede jeg faktisk nummer 2 dagen efter - Grilse på 55cm, Frederik fik fisk på 80 cm og en tredje makker der stødte til lørdag morgen, fik laks på 60cm og havørred på 54cm - alt i alt, en KLASSE weekend ved åen.


Kommentarer

Ejner

Rigtig fin laks. Tillykke.

LDamsted

Tak Ejner - det var en forløsning kan du tro! :)


Skriv kommentar