Brugernavn

Adgangskode
via acebook


Fangstrapport

CRohde1 har oprettet 5 fangster

Dato 08-11-2015
Kategori Kystfiskeri
Område Østjylland
Sted Ebeltoft Vig

Havørred på 66 cm og 3.70 kg fra Ebeltoft Vig, Østjylland

Art Havørred
Vægt 3.70 kg
Længde 66 cm
Agn Kystflue
Model Pattegrisen
Tidspunkt Eftermiddag
Hjemtaget Ja
Kondition 1.29

Bedømmelse

4.9 / 5 ud af 8 bedømmelser
Havørred på 66 cm og 3.70 kg fra Ebeltoft Vig, Østjylland - fanget på Pattegrisen 4.9 ud af 5 stemmer baseret på 8 bedømmelser.

  • Let skyet
  • Blæsende
  • FaldendeBeretning

Ny personlig rekord i fluefanget havørred på kysten. Dejlig dag ved vandet.

Jørgen (fiskemakker), Christian (søn) og jeg tog til kysten for at slappe af og fluefiske. Vi ankom til pladsen ca. kl. 11.00 og da vi havde rigget til hjemmefra gik der ikke længe før vi stod og badede hver sin flue.
Christian lagde ud i vanlig stil med at fange en blank havørred på 46 cm. Hverken Jørgen eller jeg mærkede noget på første træk.

En kop kaffe blev drukket og vi drøftede flue og strategier. Christian valgte at gå til et stræk vi aldrig havde fisket. En gåtur på ca. 2 km. Jørgen og jeg fiskede videre på vores velkendte plads. Så var kaffen jo inden for rækkevide. Jørgen fik en havørred under mål. Den blev hurtigt genudsat. Jeg havde ikke rigtigt mærket noget. Min Jetboil blev sat over med vand. Christian dukkede op. Han havde fanget endnu en havørred. Kakao og kaffe blev drukket. Vii besluttede at tage et træk mere inden det blev mørkt. Jeg startede på et af mine favorit steder og fiskede langsomt mod næste spot. Jeg fornemmede at der var fisk på pladsen. En enkelt huggede dog uden at ville noget rigtigt. Jeg fik to tilbud mere inden jeg valgte at fortsætte langs kysten. Jeg vendte mig om på et tidspunkt. Jeg så at Jørgen var kommet til der, hvor jeg sidst havde mærket fisk.
Pludselig, mens jeg stod i mine tanker, kom der et voldsomt ryk i min flue. Jeg gav tilslag. En hård intens, men kort fight startede. Jørgen kom ilende til, da jeg råbte ”den er god”. Havørreden vendte i overfladen. OK den var sgu lidt større end normalt. Jeg fik lidt ro på den og forsøgte at lande den i mit lille net. Det måtte jeg hurtigt opgive. Til sidst valgte jeg at kane den op på land. Det var meget tyk en let farvet han på 66 cm.

Jeg vælger normalt at genudsætte farvede fisk. Alligevel besluttede jeg at tage den med hjem. Det var den største kystfluefangede havørred jeg til dato havde fået, det var en hanfisk (jeg havde ikke betænkt mig ved at genudsætte, hvis det havde været en hunfisk). Der er der sikkert et par medfiskere der vil have noget i mod dette. Men havørreden er fuldt lovligt hjemtaget, da fredingen af farvede havørreder først starter den 16. november. Min gamle rekord var fra år 2005 og var på 3,2 kg.

Det begyndte at blive mørkt og vi vendte bilen mod Århus.
Der blev diskuteret sæson på vej hjem i bilen.
Året har budt på mange fede oplevelser.
Denne sæson har været bedre end de sidste par år.

Christian fører fortsat vore lille interne far/søn konkurrence.
Han har fanget 48 stk. havørreder. Jeg har kun fanget 24 stk.
Vi ligger lige i antallet af havørreder over 50 cm.
I vores eget lille pointsystem har jeg 24 point og han har 27 point.
Så han kan nås endnu.

Hjemme blev havørreden vejet til 3,7 kg = ved hurtig hovedregning giver det
en kondi på 1,28. Havørreden var fast i det mørkerøde kød.
Havørreden blev taget på pattegrisen.

En god dag i godt selskab overstået.
Det milde efterårsvejr lover flere kystture i år.
Se evt. flere billeder på http://www.flueinakken.dk


Kommentarer

Børsteormen

Flot fisk tillykke med den :)

Ove

Flot fisk og en god beretning- jeg kan ikke se der er noget i vejen med at tage en farvet fisk - dem der bliver fanget oppe i åen er jo også der for at gyde - bliver farvede . Biologerne har sat nogle fredningstider så det må være ok at tage fisk uden for de tider - ellers var de nok blevet ændret nok om det stort tillykke herfra

Troels

Stort tillykke med PR og den flotte ørred! Nu har du lagt pres på junior :-)


Skriv kommentar