Brugernavn

Adgangskode
via acebook


Fangstrapport

pwp har oprettet 1 fangst

Dato 08-01-2012
Kategori Kystfiskeri
Område Fyn
Sted Kerteminde

Havørred på 71 cm og 4.20 kg fra Kerteminde, Fyn

Art Havørred
Vægt 4.20 kg
Længde 71 cm
Agn Kystflue
Tidspunkt Morgen
Hjemtaget Ja
Kondition 1.17

Bedømmelse

4.1 / 5 ud af 7 bedømmelser
Havørred på 71 cm og 4.20 kg fra Kerteminde, Fyn - fanget på Kystflue 4.1 ud af 5 stemmer baseret på 7 bedømmelser.

  • Ikke angivet
  • Fralandsvind
  • Lav vandstandBeretning

Så blev det tid til fisketur på kysten i Kerteminde.
Undertegnede og Jesper P. drog afsted med rundstykker fra bageren og frisk brygget kaffe på kanden.
Det skal siges at undertegnede startede sin karriere i starten af 2011 efter min gode ven Ulrik J. introducerede mig til fiskeriet. (Og tak skal han have!) Jeg har fisket vildt meget gennem 2011 og har fået en masse fif af Ulrik J. og det blev til 19 havørreder over mål i 2011 hvilket jeg selv er forbandet stolt og glad for. Verdens fedeste sportsgren!!!

Derfor er det en ’grøn’ fisker som ydmygt beretter om denne fangst som nok med en enkelt men sikkert slag fejede min teori af banen om at man nok ikke kan fange en skid om vinteren.

Nå men tilbage til det egentlige. Vi have planer om at fiske i inderfjorden ved kerteminde i waders men da vi om morgenen kom frem var det for mørkt til at stige i vandet. Vi kørte derfor en tur langs kysten sydover til lige efter klinten. (før fredningsbæltet så man ikke bliver uvenner men nogle)
Vi stoppede og jeg snakkede med min fiske makker om at jeg havde fisket lidt på denne kyst. Vi blev derfor enige om at starte ud her i stedet for inde i fjorden. Denne beslutning skulle vise sig at være den rette set i bagklogskabens ulidelige klare skær.
Jeg riggede til med bombada (20 g) flod og en flue a la Hindsholmfluen og startede ud. Vandet var en anelse grumset og ellers stille vand. Vi havde fralandsvind på ca. 6 m/s så vi stod i læ af klinten så det hjalp en anelse. Vandet var på sit laveste og vandskift lå et par timer fremme. Vi havde ikke fundet Waders frem da vi lige ville se tingene an men dog var fangst nettet selvfølgelig tager ud af bilen og lå klar.
Da vi havde fisket en halv times tid samme sted besluttede jeg mig for at bevæge mig langsomt længere nord på for at afsøge kysten og lagde derfor et kast skråt på kysten. Jeg strammede linen hurtigt op efter nedslaget og lavede et par hurtige jigs – og BANG. Langt ude i kastet var der fisk. Linen blev hurtigt stram og i samme moment sprang en havørred op af vandet, den så god ud men på det tidspunkt troede jeg at den var omtrent 2 kilo. Den sprang igen og vred sig vildt i luften. Endnu et spring og jeg besluttede at løsne lidt på bremsen. Om det var årsagen til den efterfølgende ikke sprang igen er jeg usikker på men den blev mere rolig. På dette tidspunkt kom en flue fisker forbi i waders (Ogün som det senere viste sig bor ikke ret langt fra undertegnede ) og han gik i vandet med fangst net for at hjælpe da vi jo ikke havde fået waders på. Da den kom et par meter fra Ogün og fangst nettet tog den et langt udløb inden vi nåede at se dens fulde størrelse. Den kom herefter ind igen og gjorde nøjagtig det samme. Denne gang nåede vi dog at se størrelsen da den et øjeblik lagde sig på siden i vandet efter fuldt af lyden af mit hjul bizzzzzzzz og langt ude var den. Jeg husker ikke helt hvor mange gange den tog udløb men husker at jeg tænkte at før den er i nettet er den ikke fanget, jeg ville simpelthen ikke juble for tidligt hvis jeg skulle miste denne fisk.
Ogün stod med mit fangst net men skiftede til min fiske makkers da det var af teleskop typen. Den blev trukket ind og jeg hold vejret, ja nu lyder det sku sikkert dumt men et øjeblik stod tiden vist stille for synes det tog en evighed. Nettet blev løftet og til syne i dette kom den blankeste og flotteste fisk jeg har fanget og nok kommer til at vente lang tid på at møde igen hvis nogen sinde.
En overspringer lidt over 4 kilo og 71 cm. Man kan godt fange fisk om vinteren…..

Per Westergård Petersen.


Kommentarer

Ejner

Det er en meget flot havørred i god kondition og en flot beretning.
Stort tillykke fra en inkarneret kystfisker.

Troels

Stort tillykke! Virkelig en flot drømmefisk!

Kim444

Jeg ved næsten ikke hvad jeg skal skrive, udover: WOW!
Tillykke med den meget smukke fisk. Fin beretning, og nu er jeg officielt 'tændt' for i år. ;)

Troels

:-) God kandidat til Månedens fangst!

klumpfisken

Stort tillykke, virkelig flot fisk :)


Skriv kommentar