Brugernavn

Adgangskode
via acebook


Fangstrapport

DennisE har oprettet 5 fangster

Dato 01-05-2015
Kategori Kystfiskeri
Område Østjylland
Sted Gjerrild klint

Havørred på 84 cm og 7.00 kg fra Gjerrild klint, Østjylland

Art Havørred
Vægt 7.00 kg
Længde 84 cm
Agn Blink
Model Boss blink lille lysegrøn 16 g
Tidspunkt Sen aften
Hjemtaget Ja
Kondition 1.18

Bedømmelse

4.8 / 5 ud af 25 bedømmelser
Havørred på 84 cm og 7.00 kg fra Gjerrild klint, Østjylland - fanget på Boss blink lille lysegrøn 16 g 4.8 ud af 5 stemmer baseret på 25 bedømmelser.

  • Skyfrit
  • Let vind
  • Høj vandstandBeretning

Djursland er lig Drømmeland

Når det kommer til havørred-fiskeri, kan der vist ikke længere være tvivl om, at Djursland er et drømmeland. Mit mål var at fange en havørred på 3 kg eller derover, drømmen var at fange en på 5 kg. Min personlige rekord var på sølle 2 kg, så der var bestemt plads til forbedringer.

Med denne tanke in mente klikkede jeg forbi dmi.dk for at tjekke vind, vejr og vandstand. Det viste sig, at det var tæt på perfekte forhold - denne dag, 1. maj 2015. Der ville komme højvandsskifte lige omkring solnedgang, 5-7 m/s fra vest.
Ingen af mine fiskemakkere havde haft tid denne aften, men jeg tænkte, at når man har et mål eller en drøm, så skal den forfølges. Så det endte med, at jeg tog afsted alene, hvilket egentlig heller ikke gjorde noget, for så var der fuld koncentration på fiskeriet.
Jeg kom ud på pladsen ca. 2 timer før solnedgang. Det var fantastisk vejr, skyfrit og en dejlig lun forårsbrise. Fuldmånen stod på himlen, endnu et tegn på, at denne aften kune blive noget helt specielt.
Jeg lagde an med favoritblinket, en hvid og lyserød tobis i 24 gram og med en brendas mor som ophængerflue. Stangen var en Shimano Beastmaster 9 fod. Hjulet et Shimano stella FI 4000 med 0,13 spiderwire. Efter en times fiskeri uden hug eller tegn på liv, mødte jeg et par UV fiskere. De havde ikke set andet end slethvar. Dog fortsatte jeg, og da tusmørket så småt trængte sig på, begyndte der også at være mere liv. Der var hornfisk, som piskede rundt i vandoverfladen. De var ikke til at få til at bide på, men de var vel også mere optaget af deres parringsleg for sæsonen.

Kort efter solen var gået under horisonten, så jeg en havørred springe. Den virkede til at være stor, men det var svært at bedømme, da det var ca. 100 meter længere nede af kysten. Jeg vil gætte på, at det har været en 3-4 kilos fisk. Sight fishing er nu engang bedre end blind fishing, derfor bevægede jeg mig hen imod det sted, hvorfra den sprang. Blinket havde jeg udskiftet til et lille neongrønt, fra Boss. Derudover påsatte jeg en glimmerreje-ophænger. I andet kast langt ude, efter et lille spinstop kom et monster hug. Jeg fik et kæmpe chok, aldrig før har jeg mærket så voldsomt et ryk. Jeg tænkte et kort øjeblik, at jeg måske var kommet til at kroge en af de UV fiskere, jeg tidligere havde talt med. Til min lettelse sprang en stor havøred fri af vandet. (Så slap jeg da for at skulle undskylde overfor en hidsig dykker). Til gengæld havde jeg en hidsig havørred at kæmpe mod. Jeg troede til at starte med, at der var tale om en 4 kilos fisk. Men eftersom jeg fik hevet bæstet tættere på land, kunne jeg godt se at den var meget større. Den var fri af vandet 5-6 gange undervejs. Adrenalinen pumpede rundt i kroppen, og jeg kunne mærke, at jeg begyndte at dirre. Da jeg trak den ind mod bredden og prøvede at få den i nettet, kunne jeg se, at blinket havde sat sig fast langt ude i munden. Så da den tog endnu et vildt udløb, så hjulet skreg, var jeg virkelig bange for, at jeg skulle miste den. Endelig kunne jeg mærke, at den var ved at blive træt. Og da jeg fik den helt ind til bredden, måtte jeg opgive nettet og bruge begge arme til at skubbe den i land.

Jeg kunne slet ikke tro mine øjne. Aldrig havde jeg før set så stor en havørred (andet end på de vildeste billeder i fiskeavisen). Jeg målte den til 84 cm og 7 kilo. Og jeg må ærligt sige, at jeg var (og stadig er) i en tilstand af lykke.
At forbedre sin personlige rekord med 5 kg. - det havde jeg aldrig turde drømme om, da jeg denne aften kørte mod vandet. Men Djursland lader til at være et Drømmeland. Et sted, hvor alt kan ske.

P.S Shimano stella FI kan varmt anbefales...
Note to self: Når man fisker i Danmarks svar på "Lair of Giants” så tag en affaldssæk med istedet for en indkøbspose ;-)

/Dennis Elbæk


Kommentarer

ORMEN

fantastisk fangst igen i gjerrild .Den plads fisker rigtig godt for tiden. stort tillykke

Ejner

Stort tillykke med kæmpen.

Gunnarfar

Det var da en fed oplevelse du har haft der i skumringen. Til lykke med supertrutten!

mrka40

Tillykke Dennis....., Super fisk. Var selv på samme plads tidlig den morgen (kl 5:30) , havde et rigtig stort svin med inde og vende ved stang spidsen "måske var det den ; ) " du får min stemme til måneders fangst......

109ft

Sq en pæn fisk du har der.. Godt gået!

Ove

Flot fisk og 5 stjerner herfra

Underberg

:-)

Sværdfisken

Stort tillykke med fangsten, imponerende :-) 5 stjerner her.


Skriv kommentar