Brugernavn

Adgangskode
via acebook


Fangstrapport

Ejner har oprettet 212 fangster

Dato 12-10-2014
Kategori Å-fiskeri
Område Østjylland
Sted Lilleåen

Havørred på 84 cm fra Lilleåen, Østjylland

Art Havørred
Længde 84 cm
Agn Spinner
Tidspunkt Formiddag
Hjemtaget Nej

Bedømmelse

5.0 / 5 ud af 8 bedømmelser
Havørred på 84 cm fra Lilleåen, Østjylland - fanget på Spinner 5.0 ud af 5 stemmer baseret på 8 bedømmelser.

  • Overskyet
  • Let vind
  • Normal vandstandBeretning

Det har regnet i nat og jeg skal være på pladsen ved solopgang, så det er med at komme tidligt op. I Smedens eng ved Langå holder der allerede 4 biler kl. 7. Laksene er kommet op i Gudenåen i større tal og mange er af huse. Jeg fisker op i grå zone i Lilleåen efter havørred. 20 min efter start går spinneren fast i udhængende grøde på en god plads. Jeg strammer op og så tager fanden ved spinneren og en stor fisk trækker op ad åen i fuld fart. Det varer kun sekunder, så kommer spinneren retur. Op ad åen i det let mudrede vand ser jeg 3 fisk springe helt ud af vandet og yderligere 7-8 havørreder, der rykker rundt på pladserne. Jeg er nu nået op til jernbanebroen mellem grå og rød zone og kaster ind i det dybe hul bag grødebanken under broen. Så er hug ! En kraftkarl af en fisk er på krogen og bøjer stangen helt sammen og fisken går opad og trækker line af det lidt stramme hjul, uden at jeg kan gøre noget. Da den trækker op over det første stryg med vandranunkler, ser jeg at jeg har kroget fisken i nakken lige over gællerne. Nu bliver det svært. Fisken fortsætter op over det næste stryg med uformindsket kraft og jeg løber efter på den smattede sti langs åen. Efter 10 min. hårdt træk opover, får jeg stoppet fisken og en medfisker, Jens, kommer til for at hjælpe med landingen. Vi ser nu at fisken er skadet i hovedet og er bekymret for om den måske har svamp. Jens ringer efter et godt råd og vi får at vide at fisken godt kan sættes ud igen og senere kommer sig over et eventuelt svampeangreb. Efter 2 ture ud i åen af begge mand og en hektisk landing af en balstyrisk fisk, bliver den målt til 84 cm og sikkert 7-8 kilo. En kraftig og dyb han med kollosale kræfter. Ny PR i havørred til mig.


Kommentarer

per48

En rigtig flot fortælling,den var der noget`Sven Saabye over :) Man løber tør for ord nu man ser din ene fantastiske fangst efter den anden,nu skal du igen have et STORT TILLYKKE med den store flotte Havørred,og ikke mindst den nye PR. :)

Troels

Stort tillykke igen far! Fantastisk havørred!

zaza

Hold da kæft! super flot ørred må man sige, stort tillykke med fangsten og den nye PR ;)

njs

Det er da helt vildt Ejner - tillykke endnu en gang :)

Ejner

Tak skal i have. Den blev dog kroget i hovedet. Det tager lidt af glansen af hugget.

roml

Stort tillykke med fangsten. Må sige at du virkelig har haft et fint år indtil videre, med de store fisk du får hivet i land. ;)

danielr

puha det er fandeme en ordentlig svend :) tillykke med den


Skriv kommentar