Brugernavn

Adgangskode
via acebook


Fangstrapport

frede5000 har oprettet 4 fangster

Dato 08-10-2013
Kategori Å-fiskeri
Område Østjylland
Sted Gudenåen

Tidligere vinder af Månedens Fangst

Laks på 88 cm og 6.25 kg fra Gudenåen, Østjylland

Art Laks
Vægt 6.25 kg
Længde 88 cm
Agn Orm
Tidspunkt Ikke angivet
Hjemtaget Ja

Bedømmelse

3.7 / 5 ud af 11 bedømmelser
Laks på 88 cm og 6.25 kg fra Gudenåen, Østjylland - fanget på Orm 3.7 ud af 5 stemmer baseret på 11 bedømmelser.

  • Ikke angivet
  • Ikke angivet
  • Ikke angivetBeretning

Tirsdag d. 8/10-13 stod den på laksefiskeri, og hvilken dag det skulle vise sig at blive.

Sammen med min medfisker drog vi mod Gudenåen ved Bjerringbro, hvor vi havde en række "hotspots" der skulle fiskes af.

Startede fiskeriet klokken 07.15, mens disen endnu lå smukt ud over den buede å, totalt vindstille - perfekte forhold . Fiskeriet efter laks var samtidig mit første forsøg, så forventninger til fangst var ikke de største, blot lære åen lidt at kende og måske se enkelte fisk. Kun i mine drømme natten forinden, havde jeg drømt om det der efterfølgende skulle ske!

Startede ud med en reje fisket på bunden og efter utallige rejseskift og 6 timer senere, flittigt brugt, hvor også Mepps spinneren havde fået et forsøg, valgte jeg at sætte orm på krogen, og det skulle vise sig at være en go ide! Min medfisker havde i mellemtiden landet en flot hanlaks på ca. 3 kg.

Ormen blev rigget til og jeg havde udset mig et sted i åen, hvor jeg havde fornemmelsen: fornemmelsen af, at der her stod en god fisk. De første 4 kast skete der ikke det store, men SÅ! i femte kast til modsatte brinke og efter ormen var drevet lidt, mærkede jeg et tungt hug, og jeg var IKKE I TVIVL, DER VAR FAST FISK!

Fighen startede dramatisk og nervepirrende! Laksen tog et langt udløb, hvorefter den valgte at placere sig solidt i grøden, hvor jeg intet kunne gøre, udover at vente på fiskens næste træk! Med bankene hjerte og sitrende ben, fik jeg presset fisken fri af grøden, og det var noget både jeg og laksen kunne li'.
Fisken tog 4 yderligere udløb og fightede helt fantastisk.

Efter 20-25 minutter var fisken klar til landing, og jeg husker kun en helt fantastisk følelse af lykke og stolthed. YES YES YES fløj ud af munden på mig, helt ustyrlig, jeg havde fanget min aller første laks på den aller første tur, det var for godt til at være sandt! Og så en laks på den størrelse. Fisken vejede 6,25 kg og målte 88 cm.

Fantastisk lakse-debut, fantastisk dag og klart en af de store øjeblikke i mit liv. - Det kan ikke beskrives det skal prøves. :-)

Frederik


Kommentarer

saja

Wauu det er godt nok en flot fisk. Kunne man lokke dig til at skrive lidt om fangsten. Den må have trukket godt i linen.
:)

frede5000

Mange tak! :-) Ja det var min lakse-debut så er super tilfreds med en laks på den størrelse!
Efter et tungt hug og et vildt udløb valgte fisken at placere sig op af grøde i flere minutter hvor jeg intet kunne gøre udover at vente! Fik dog presset fisken fri hvorefter den tog 3-4 yderligere udløb ud i åen, før min medfisker kunne nette min første laks :-)!

Calle

frede5000, sgu en vældig fin fisk,konditionen er er jo lidt træls men acceptabel årstiden taget i betragtning...TILLYKKE med den...

Troels

Stort tillykke med den! Flot Laks i rigtig god kondition!

Nielsjørgen

Et stort tillykke med den meget flotte laks

Ejner

Dejligt at se at Gudenåen liver lidt op. Tillykke

frede5000

Mange tak allesammen :-)!

njs

Tillykke med din lakse - debut. Den første laks er altid noget helt særligt :) Flot fisk

Calle

Troels, Hvorfor er en kondition på 0,92 en rigtig god kondition??????? Når vi alle ved at en kondition bør være minimum 1,00, så er alt under sgu da en dårlig kondition.....hallo her er jeg jeg sgu ved at miste respekten for dig...

DennisC

Calle, laks har generelt en lavere kondition end havørred

Calle

DennisC, hvad er det for noget fis????? kondition er en helbredstilstand...og den er sgu ens for alle fisk: 100% er en OK-kondition og over 100% er extragod, under 100% er en dårlig-kondition.

per48

Alt Under 1,0 er jo dårlig kondition Laks/havørreder

Troels

Kig på billedet Calle, den er jo ikke tynd. Det kommer nok meget an på hvordan man måler fisken.

DennisC

Der er da i aller højeste grad forskel på laks og havørred. Laks har i gennemsnit en lavere kondition, målt efter fultons formel, end havørreder. Som Troels siger, er den jo ikke tynd.

Calle

Troels, gu er den ej tynd, men den holder ikke kondition 1,00, så altså er den i dårlig kondition, hvor svært kan det være?????Hvordan man måler fisken, vel da fra den ene ende til den anden, Troels, alt andet vil jo være fup!!! Så ingen forskel der....

DennisC

Calle, man kan altså ikke bare sige at en fisk er i dårlig kondition bare fordi at den ligger under 1, udregnet med fultons formel. Billedet er mere abstrakt end som så. Laks er fra naturens side slankere i bygning end havørreder. Dette bidrager også til at konditionen efter fultons formel bliver lavere. Jeg vil vil næsten tro at langt de fleste laks fanget i Danmark har en kondition på 1 eller lige under.

frede5000

Hey folkens :-) Jeg har nu tilmeldt den månedens fangst, så hvis i synes den fortjener må i meget gerne give den en stemme! tak

Calle

DennisC, Gu kan man så, for sådan er virkeligheden over = god kondition, under = dårlig kondition......sådan virker det i min verden, som jeg opfatter som reel, og ikke bygger på fantasi og drømme....så skip din "tro" og se virkeligheden som den er......

DennisC

Det er da dig der ikke ser virkeligheden. Prøv at læse lidt op på konditionsfaktor for laks. Det kunne jo være at du lærte noget :P

per48

Det sgu rigtigt Calle......:)

Calle

DennisC, konditionsfaktor på en Laks er vel beregnet på konditionsfaktor for Laks, hvor F..... ellers??? Hestekræfter for LADA??? eller i skemaet for Økologi for HØNS???
Jeg giver op, denne debat stopper her for mit vedkommende ;-)

per48

Ja men tynd er den.......laksen ;) efter mål skulle den veje ca 8,1kg ca ;)

DennisC

Selvfølgelig skal du beregne den for laks. Det er jeg ikke uenig med dig i. Der hvor jeg er uenig med dig, er i forhold til hvordan man tolker resultatet af formlen. Fultons formel er ikke en regel der fortæller om en fisk er i god kondi eller ej. Det er blot et værktøj der kan give hjælpe med at vurdere det. Efter min mening skal man læse resultatet af formlen forskelligt for henholdsvis laks og havørred.

DennisC

calle, jeg synes da det er ærgerligt hvis du står af debatten. Det er netop debat der gør at vi alle lærer noget :-)

DennisC

Tusind gange tillykke med fisken i øvrigt. Den er flot! :)

CalleDennisC, du kan ærgre dig gul og grøn jeg er stået af.....Man "tolker" sgu efterhånden både ditten og datten, så man kan få det som man vil...HVAD F..... er meningen med det???Jeg HADER det udtryk "tolker"...det burde være forbudt.
Enten kan man læse og forstå det skrevne, eller også kan man ikke.
Brug så da for F..... de værktøjer der findes til at finde fiskens kondition, over 1,00 OK, under 1,00 IKKE OK....og så ret dig efter det....alt andet er sgu uacceptabelt.....
OAO

DennisC

Fair nok at du er snæversynet, men jeg retter mig efter det jeg finder etisk acceptabelt, ikke hvad du finder etisk acceptabelt. Hvorfor tror du det hele er så sort og hvidt? Jeg forstår skam fint det skrevne. Jeg er bare ikke religiøs omkring det :)

Calle

DennisC, hvorfor Filen vil du nu blande religion ind i en debat omkring kondition på Laks???? Er det en "tolkning"??????
Jeg er aldeles ikke snæversynet, men har sans for realiteter, længere er den ikke.
Hvis du forstår det skrevne, hvorfor vil du så ikke acceptere det?????

DennisC

Fordi at fultons formel intet har med "det skrevne" at gøre. Jeg kan da også bare opstille en formel. Det kan alle gøre. Pointen er at finde ud af hvordan man bedst bruger formlen og dens resultat. Efter min mening så er en laks på 0,9 en fin fisk. Prøv at kigge på fangstrapporterne herinde og fortæl mig så hvor mange af laksene der har en kondi over 1.

Calle

DennisC, Gu har det med det skrevne at gøre, det er en formel vedtaget til at forstå om en fisk er i OK stand eller ikke er i OK stand.
Den retter jeg mig efter, og håber at alle mine fiskevenner/-bekendte gør det samme.
Det er da muligt at du ville hjemtage en Laks med kondition 0,9.... fred være med det, det er jo ikke ulovligt.
Hvor mange Laks der er indberettet herinde med kondition over eller under 1,00 ændrer sgu ikke min mening....så op der hvor lyset aldrig kommer med det ;-)

DennisC

Vedtaget ligefrem? Det er ikke lov vi har med at gøre :) Fultons formel er et anerkendt værktøj der er med til at sige noget om en given fisks tilstand. Den kan bidrage til en vurdering, men den giver ikke det fulde billede.

Calle

DennisC, vi stopper her, jeg respekterer din holdning. Men jeg ændrer derfor ikke min mening omkring forståelse af fisks kondition.
Gu er det ej lov, men det er sgu da vedtaget os fiskere imellem, at det er det værktøj/den regel vi retter os efter.
OG så må du sgu undskylde, hvis mit 58 år lange liv ikke har givet mig den fornødne erfaring i hvad god moral og etik er....du kommer forhåbentlig efter det ad åre ;-)

DennisC

Fair nok at vi stopper den her. Men du må endelig læse op på det hvis du får tid. Det kan godt være at du er ældre end mig, men det gør dig ikke nødvendigvis klogere ;) Du har også tid endnu til at komme efter det :P

Calle

DennisC jeg bliver sgu nok nok aldrig klogere end dig (gud fri mig for det ;-) ), men jeg vil da til enhver tid have en større livserfaring/-indsigt end du har, også omkring fiskeriet......
Tak for en god debat, med håb om at du lærte noget af den ;-)

DennisC

Indsigt ved jeg ikke, men tak for debatten og håber også at du lærte noget :-)

Calle

DennisC, TO ting har jeg lært: Du er ikke så dum endda, og vi er ikke enige om fisks kondition ;-)

per48

Jo jo så lærte vi det,om ikke andet kan man blive lystfisker på Æble Ø ;)


Tryk for at afspille.

saja

Det er jo Søren Kirkegård år, i år.
Og han havdedet jo med "enten eller" som en pige der er en lille smule gravid.
Der er ingen "en lille smule". Der findes kun det ene eller det andet.
Og sådan er det vel i grunden også med konditionsfaktoren 1.
Enten er den 1 eller derover, eller også er den under.
;) hilsen
Jan

DennisC

Hej Saja. Selvfølgelig kan den enten være under 1 eller over. Det anfægter jeg ikke. Jeg siger bare at Fultons formel ikke fortæller hele historien. Jeg mener desuden at der er en lille forskel mellem laks og havørred. Mere læsning: http://www.xn--rredfonden-zcb.dk/fulton.html.

DennisC

www.ørredfonden.dk/fulton.html

Soelberg

Is på boys, og vælg at tage jeres '' debat '' internt eller opret en tråd i forummet. Det er en super flot laks, den er ikke tynd og konditionen er FIN!
Tillykke med den!

DennisC

Enig Soelberg. Vi lukker den her. Hvis nogen virkelig føler det er nødvendigt, kan de altid oprette en tråd i forum :)

saja

Det er vise ord DennisC
Det bliver blot en anelse urkomisk, når de kommer fra en person, som egenhændigt har begået 37% af samtlige indlæg i tråden.
;) Hilsen
Jan

fisken19

Flot laks :-)!

per48

Her ser vi jo ikke en super flot laks,det da bare en meget meget slank laks,de er set bedre ;)


Skriv kommentar