Brugernavn

Adgangskode
via acebook


Fangstrapport

ab78 har oprettet 19 fangster

Dato 02-08-2013
Kategori Sø/mose
Område Sjælland
Sted esrum

Tidligere vinder af Månedens Fangst

Gedde på 9.50 kg fra esrum, Sjælland

Art Gedde
Vægt 9.50 kg
Agn Jig
Tidspunkt Middag
Hjemtaget Nej

Bedømmelse

3.9 / 5 ud af 4 bedømmelser
Gedde på 9.50 kg fra esrum, Sjælland - fanget på Jig 3.9 ud af 5 stemmer baseret på 4 bedømmelser.

  • Let skyet
  • Skiftende
  • Normal vandstandBeretning

8 gedder 6 kg i snit.

Rigtigt god dag med masser af fight.


Kommentarer

ab78

Måske den bedste tur nogensinde gennemsnitlig.

9,5 kg
7,5 kg
6-7 kg
6,5 kg
6,0 kg
5,3 kg
4,5 kg
3,5 kg

per48

Kanon fiskeri,og rigtige flotte gedder,tillykke ;)

ab78

Skal vi ikke snart tage en havørred tur per. Så kommer jeg ned til Falster :-)

per48

Ja det kunne vi,bare det ikke er så varmt,så tager vi turen :)

ab78

Lad os gøre det. Skriver lige mit nr til dig :-)

sailfish

:-)
Husk at klemme modhagerne ind...

Soelberg

Sailfish:

Hvorfor dog det? Det er da op til manden selv om han vil klemme dem ind eller ej.

Flot fisk!

Soelberg

Sailfish:

Hvorfor dog det? Det er da op til manden selv om han vil klemme dem ind eller ej.

Flot fisk!

sailfish

Intet negativt ment da :-)
Så slipper man for problemer med at kroge sig selv... Fra et andet forum :-)
Flotte fisk

Soelberg

Ja okay, sorry sailfish! ;-) Kunne godt være du var en af de sarte geddefiskere der bliver sure over at modhagerne SKAL klemmes! Hehe. AB78 Læste forresten også lige inde på 123nu omkring det med at gedden fik dig kroget. Satme uheldigt, hehe.

MarcHansen

Er enig i at modhagerne skal klemmes hvis man vil genudsætte. Vil gerne høre én god grund til ikke at gøre det? :) Det har ikke noget at gøre med at man er en sart geddefisker, men at man er ansvarlig i sit fiskeri.

per48

Jo jo her er mange sarte lystfiskere,men de er jo også hel nye. ;)

ab78

Jeg har aldrig klem modtagerne ind. Grunden er meget simpelt, der aldrig nogensinde nogen der har fortalt at jeg skulle hverken i grej butik eller andre geddefiskere før nu. Det også første gang jeg selv er blevet kroget af en af de store kroge.
Jeg troede at modhagerbe var på så man ikke mistede fisken, især de store fisk.
Jeg synes altid jeg behandler fisken ordentlig.
1. Alle fisk under 5 kg bliver afkroget i vandet.
2. Dem jeg tager op bliver taget i geller, har taget en handske på så det ikke sker igen.
3. Jeg lægger aldrig fisken i bunden af båden.
4. Jeg er ved at købe gumminet til de helt store.
5. Når jeg har afkroget en stor gedde som er træt smider jeg den tilbage i nettet så kan få ilt i vandet, indtil kamera er klar og så taget vi et par hurtige billeder og så det ud igen.
6. Tager fat i halen for rusker den lidt, og bliver altid til jeg får gang i fisken. 45 minutter er jeg blevet ved en fiske fordi den ikke ville svømme igen. Prøver at få vand i geller også.
7. Tjekker altid min line før jeg sejler, så har kun 2 gange mistet en wobler i munden på en gedde. Køre med stærk linie. Grunden var at paravanen som var sat på linien knækkede den efter flere timer. Den har åbenbart gjort linien skrøbelig. Der skal jeg finde en løsning så det ikke sker igen. Synd for fisken.
Eller prøver jeg altid at passe på gedderne, men kunne selvf. Godt tænke mig at vide hvor stor en dødelighed der er på gedder man fanger? Er der nogen der ved det. Hvor stærke er sådan en gedder, tænker på infektion mv? Men jeg vil da tænke over det modhagerne og slibe dem ned hvis det skader fisken meget mere end godt er.

ab78

Hvis der andre og bedre metoder at håndtere gedden på, så jeg meget lydhør. Men det sådan jeg gør :-)

MarcHansen

Det er også helt i orden, var ikke for at skulle lyde fordømmende eller lign. :) Efter jeg begyndte på det syntes jeg ikke jeg mistede flere fisk, man skal jo bare som altid huske at holde linen stram under fighten, men det er der jo ikke noget nyt i :) Mine afkrogninger tager langt under halvdelen af den tid som med modhager. Og hullet efter krogen er derved også mindre uden modhager, både i fisken og i en selv i tilfælde af uheld ;)

At bruge en handske ved gældegreb, der skader du gællerne, da handsker sjældent er glatte og fugtige som når du bruger en bar hånd.

ab78

Jeg har ikke brugt hanske endnu, men havde tænkt mig at bruge en hanske med læder som er glat når den bliver våd. Men du skal også tænke på at det skader fisken mere hvis du taber den i båden og den spjættet rundt. Jeg tror ikke det gør særligt meget skade ved at have et lidt greb i gælden, med en hanske som ikke skader og hvor du ikke rør tænder eller noget andet.

Okay jamen jeg vil da begynde at slibe krogene ned for det er til genudsætning. Hvor meget skal modhagen slibes ned. Helt ned eller hvordan ?

MarcHansen

Det har du ret i. Men taber dog aldrig en fisk. Den skal nok blive der uanset hvor meget den spræller hvis bare man har godt fat :) Jeg klemmer dem bare med en tang så de enten ligger helt op ad krogen og ingen effekt har, eller også så knækker de når man klemmer dem.

ab78

Okay det vil Jeg gøre så fremover, hvis det skader fisken mindre. Jeg har nu tabt de lidt større fisk et par gange, hvis jeg pludselig hat sluppet grebet en smule under billede eller grebet ikke har være 100 %. Men sådan er det. Min makker har været ude for det samme med de store moppe drenge :-))))

Men det må da give færre fisk? Især når gedden åbner munden og tysker i vandet ?

ab78

Rusker i vandet.

MarcHansen

Stram line, så synes jeg stort set aldrig det sker. Kan selvfølgelig også ske med modhager :)

K& B :)

ab78

Ja bestemt. Ja ved godt linien skal være stram, det skal den under alt fight :-) eller er der risiko for fisken smutter en lille tur:-)

MarcHansen

Super :) Rart at man kan diskutere den slags uden at man føler sig for hellig til at tage til sig, gælder begge parter :) Og beklager at jeg gjorde din fangst til et diskussions tråd :)

ab78

Gør intet:-) jeg er åben for alle råd og nye anbefalinger. Man bliver aldrig for gammel til at klogere på enkelte ting. Man kan kun blive klogere :-)

MarcHansen

Sådan skal det være. Den der tror han ved alt, ved intet :)

per48

En stemme til til månedens fiiiisk ;)

sailfish

Det har han også fortjent.........

ab78

:-)

per48

TILLYKKE med månedens fisk,Anders det er hel fortjent ;)


Skriv kommentar