Brugernavn

Adgangskode
via acebook


Fangstrapport

dauning har oprettet 4 fangster

Dato 01-08-2013
Kategori Å-fiskeri
Område Sønderjylland
Sted Den lokale å

Havørred på 72 cm og 4.70 kg fra Den lokale å, Sønderjylland

Art Havørred
Vægt 4.70 kg
Længde 72 cm
Agn Rørflue
Tidspunkt Sen aften
Hjemtaget Ja
Kondition 1.26

Bedømmelse

4.0 / 5 ud af 5 bedømmelser
Havørred på 72 cm og 4.70 kg fra Den lokale å, Sønderjylland - fanget på Rørflue 4.0 ud af 5 stemmer baseret på 5 bedømmelser.

  • Overskyet
  • Vindstille
  • Lav vandstandBeretning

Så er den gal igen, hjemvendt fra ferie og tilbage til stres og jag, en måde at komme det til livs på er jo en fisketur.
?
Jeg kom hjem i søndags d. 28.7 og fik hurtigt pakket ud, ringede til min fiskemakker og fik arrangeret aftens fisketur, det var tiltrængt efter storby ferie i Berlin i 40 gr. varme. Min makker fortalte at der havde været meget godt gang i den i den uges tid jeg havde været væk på så forventningerne var store. Vi tog ud til vores bedste fiskevand og startede fiskeriet omkring 22.30, og efter 3 kast rejste jeg den første fisk… det bliver godt blev der tænkt. Og i løbet af den time vi fiskede blev det til 3 havørreder på land mellem 55 og 60 cm. og 3 rejste fisk til mig. Så jeg arvede mig gevaldigt over at ferien var overstået for mit vedkomme, og arbejdet kalder, nu når fiskeriet viste fra sin gavmilde side…

Dette var lige et lille sidespræng fra den egentlige rapport jeg vil skrive, men jeg synes lige i skulle have det med.
Torsdag aften d.1.8 var der tid til lidt fiskeri igen, min makker og jeg tog til det samme stræk igen, for at se om det stadig holdte fisk. Da vi ankommer til pladsen var mosekonen i gang med en ordentlig blanding mosebrøk og sigtbarheden var nok omkring 50 meter. Vi møder et par medfiskere som var meget opgivende fordi man kan, jo ikke fange fisk når der er tåget, så de tog hjem, hvilket resulteret i, at vi havde strækket næsten for os selv.
Vi startede fiskeriet omkring kl. 22.30, og min makker fik æren af at gå forrest på det som vi ser som det bedste stykke. Så jeg gik længere op ad åen for at finde noget fiskbart vand mellem grøden. Jeg kom til en lille eng hvor jeg havde taget et par fisk sidste sæson, og gav det en chance. Efter 5 min. Fiskeri ser jeg den første fisk springe men kunne ikke komme til den pga. træer. Så jeg fiskede længere ned af åen, da et kontant hug rammer min flue og kampen er i gang. Til at starte med troede jeg ikke, det var en så stor fisk indtil jeg fik lys på den, så gik den amok. Efter lang tids tovtrækkeri besluttede jeg mig for endnu engang at gå ned i åen for at nette den pga. grøde. Det skulle ikke have gjort da åen var lidt dybere en forventet… vand i vaders. Fisken kom på land og alle var glade.
Udover det denne aften mistede jeg en fisk i samme kaliber og fik en fin lille blank nystegen på 44.

Alt i alt endnu en fantastisk sommer aften ved åen selvom mosekonen bryggede som hun aldrig har gjort det før.


Kommentarer

per48

Rigtig flot fisk Tillykke med havørreden.

saja

Det var da pokkers til å du har der i det lokale. Man kan ikke undgå, at blive godt og grundig misundelig.
Tillykke med endnu en rigtig flot fisk.
Hilsen
Jan :)

sailfish

Blæret mand :-)
Tillykke med endnu en drømme fisk!!

njs

Tillykke med den flotte fisk :)

Ejner

Flot fisk. Sikke et drama.

ab78

Det godt nok nogle store havørred du river i land. Synes det imponerende:-)

ab78

Nu skriver du det er i åen du fanger din ørred, men er det så ikke bækørred vi snakker om her? Det er vel ikke havørred i åen nu? Der er i hvert ikke på sjælland. Der går vel et stykke tid inden de gyder? Eller er der noget jeg har misforstået fuldstændig her?

njs

ab78 - ja, du har ret - der er noget du helt har misforstået ;) Havørrederne vandrer op i deres moder - vandløb allerede fra april - maj måned, mens den mest massive opgang som regel er i månederne august - september. Så vidt jeg ved er 1 - 2 år i havet nok til at HØ tager turen op i vandløbene for at sikre næste generation. Igen så vidt jeg ved - er bækørred og havørred (mens det er yngel) stort set ens. En voksen havørred er blot en bækørred, som tog til søs som lille ;)

ab78

Okay:-) altså jeg kommer fra Roskilde og der plejer de at tage op for at gyde i sept og fremefter og disse her var fanget i meget tidligere. Så det undrede mig en del. Men nu blev jeg noget klogere....jeg troede ikke de begyndte at komme så tidligt. Men det gør de åbenbart nogen steder så:-)

Nielsjørgen

Tillykke med den flotte fiske

Parne

En flot fisk fra mit hjemvand så en stemme herfra.


Skriv kommentar